Junior Kamer Almelo organiseert BOV-strijd voor ‘learning by doing’
Gezocht: meest grensverleggende ondernemer
Voorzitter Van Riggelen van de Junior Kamer Almelo zoekt ondernemersvisies van mensen die in hun bedrijf het roer omgegooid hebben. En daar dan wel succes mee hebben.
Inmiddels is de BOV-trofee in Nederland behoorlijk prestigieus. Van de 90 Junior Kamers in Nederland doen er 25 mee. En organisaties als Nijenrode, EZ, Ernst &Young en de Rabobank supporten (met kennis en geld) het festijn. Als je dan de beste ondernemersvisie hebt op een bepaald thema (dit jaar grensverleggend ondernemen) dan heb je als ondernemer, als bedrijf een goede kijk op de zaken. Vorig jaar won Roelofs Wegenbouw eerst de regionale cup en later zelfs de hoofdprijs in de landelijke BOV-competitie. “Het was eigenlijk de eerste keer dat we ook aan de landelijke inschrijving meededen,” vertelt Bas van Riggelen, voorzitter van de Stichting Beste Ondernemers Visie in Almelo. En direct bingo!
Het fenomeen Junior Kamer bestaat al tientallen jaren, een soort verkapte rotary, een serviceclub, maar dan voor de jongelui, ambitieuze managers. Hoewel jong, tot 40 jaar, en dat betekent dus dat de Almelose voorzitter met zijn 39 jaar volgend jaar moet opkrassen. En je hoeft ook niet per definitie zelf ondernemer te zijn om lid te worden, want Van Riggelen werkt als verkoper/productspecialist (voor Noord- en Oost-Nederland) bij Johnson & Johnson (medische apparatuur voor rugchirurgie). “In de Junior Kamer hebben jongere mensen zich verzameld die als motto hebben: ‘Learning by doing’. En we hopen van deze strijd om de beste ondernemersvisie ook weer te leren. Want je krijgt door het opzetten van zo’n regionale competitie een kijkje in de keuken van de andere bedrijven.” Nominaties De BOV heeft 1500 enquêtes verstuurd in Twente aan bedrijven met 20 tot 500 werknemers. Voor half november moeten de bedrijven die mee willen dingen hun formulier ingestuurd hebben. De BOV en de jury (bestaande uit Van Leersum, oudvoorzitter van de Kamer van Koophandel, de Hellendoornse burgemeester Van Overbeeke, professor Iwema, G. de Raad, OADdirecteur Ter Haar en P. Konings, PR-man van Grolsch) nomineren vervolgens tien tot vijftien bedrijven (afhankelijk van de gepresenteerde kwaliteit). Uiteindelijk strijden op 14 maart 2000 vijf finalisten om de Twentse BOV-trofee. De winnaar doet dan ook mee aan de landelijke competitie. En die winnaar doet mee in Palm Spring aan de internationale strijd. De Junior Kamer Almelo (de enige in Twente, telt 25 leden) organiseert nu voor de achtste maal deze verkiezing. “De jury en de organisatie bezoeken de genomineerden. Daar zit dus weer dat element ‘learning by doing’. Dit jaar zoeken we ondernemers die in hun bedrijf het roer omgegooid hebben, nieuwe markten hebben aangeboord en daarmee nu succes hebben.” Op 14 maart is de prijsuitreiking die omkleed wordt door een seminar met aardige inleiders. Want de aanstormende generatie wil wel leren van het evenement. Daar is het in feite allemaal om te doen.
Nog geen reacties