Directeur Pearson heeft dubbel spel gespeeld
Ik ben zo hoerig als de pest, dat weet ik ook wel, maar daar kies ik soms (noodgedwongen) voor. En zoals een prostituee toch verkracht kan worden, zo voel ik me misbruikt als journalist bij Demag Delaval.
Directeur Pearson heeft dubbel spel gespeeld, daarvan ben ik overtuigd. Hij was degene die moord en brand begon te schreeuwen toen hij zag dat zijn bedrijf in de plannen van Siemens (het nieuwe moederbedrijf) niet met naam en toenaam stond vermeld.
Hij kwam terug van een werkbezoek uit Duitsland en schreeuwde lustig door. Er stond niets op papier, maar dat weerhield onze Engelsman natuurlijk niet. De vakbonden wilden eerst wel eens een gesprek met een manager van het huidige moederbedrijf Mannesman en vervolgens met Siemens.
En dan is het leuk om van dichtbij mee te maken hoe de wereld draait. De politieke partijen verdringen zich om het bedrijf, in overleg met schrijver dezes worden kamervragen gesteld. Het ministerie van Economische Zaken, de Europese Commissie in Brussel, de hele wereld wordt ingeschakeld om Demag Delaval te behouden.
Het spul kwam bijeen in Enschede waar de personeelsman (een zekere Nitwit van de A) ineens ontzettend belangrijk werd en als portier mocht optreden, terwijl ze zelf nota bene de pers hadden uitgenodigd.
De overwinning is gevierd. Gelul natuurlijk, want Siemens kan nooit zomaar de tent dichtgooien. Er zou een heel proces van gesprekken en dergelijke moeten worden gevoerd. En dat is precies wat Siemens toegezegd heeft. Niets meer en niets minder. Ik durf elke weddenschap aan dat in de loop van komend jaar bepaalde delen van Demag Delaval overgeheveld worden. Maar dan is de soep allang niet meer zo heet als hij onlangs werd opgediend. De bonden zagen ook wel dat een harde staking onhaalbaar was en dienden het resultaat als winst op.
Colin Pearson is inmiddels welhaast onbereikbaar. Wellicht dat hij op zijn lazer heeft gehad omdat hij ongenuanceerd de publiciteit zocht, openlijk heulde met de bonden, weet ik veel. Pearson is een slimme man die weet hoe de media werken.
Misschien heeft hij een mediatraininkje gehad van George Reudink, de vroegere topman van Koninklijke Ten Cate die heden ten dage grossiert in commissariaten en vooral bijbaantjes in de mediawereld wel heel erg interessant vindt. Ook een man die de krant belde als zijn inkomen te laag werd ingeschat. En nu de directeur van een Oldenzaals bedrijf (waarvan hij commissaris is) adviseert wat hij wel en niet in de uitzending moet zeggen. De mediabedrijven mogen zich in de handen knijpen met zo\’n dubbelspelspeler in hun gelederen.
En maar zeiken over de kwaliteit van de media. Het zijn de ergste hoerenlopers die neerkijken op de dames van lichte zeden waar ze wel veelvuldig gebruik van maken.
Nog geen reacties