Ten Cate en TKH blijven beurslievelingen
Chris Buunders (links) en Sjoerd van Es van ABN AMRO MeesPierson analyseren cijfers van een aantal beursgenoteerde bedrijven.
“Het zou geen grote verrassing mogen zijn dat de staatsschuldenproblematiek weer de kop opsteekt. De trage economische groei is evenmin onverwacht. Hoewel sommige marktanalisten na de meevallende cijfers in de eerste maanden van het jaar hun ramingen mogelijk te ver hebben opgetrokken. Het belangrijkste punt, naast de verkiezingsuitslagen die allemaal naar links tenderen, is of Spanje al dan niet om steun moet aankloppen,” zeggen Sjoerd van Es en Chris Buunders van ABN AMRO MeesPierson.
Doortastend monetair beleid om financiële markten te stabiliseren, zal worden doorgezet
Indien Spanje uit de brand moet worden geholpen, zou het land in feite enkele jaren van de markt verdwijnen omdat het dan volledig afhankelijk wordt van de EU en het IMF om het begrotingstekort te financieren. “Wij beschouwen dit scenario als hoogst onwaarschijnlijk, want doortastend monetair beleid om financi.le markten te stabiliseren, zal worden doorgezet. De begrotingsperikelen van Spanje zijn duidelijk van een andere aard en omvang dan die van landen die eerder geholpen moesten worden.”
Ten Cate.
Ten Cate (23 euro; ‘kopen’) publiceerde zwakke resultaten, maar dat was voor een groot deel verwacht. De omzet daalde met 8% tot 257 miljoen euro, de ebita kwam 34% lager uit op ruim 13 miljoen euro, de nettowinst halveerde tot 5 miljoen euro. “Maar vergelijken met het eerste kwartaal 2011 is niet goed mogelijk, toen werd TenCate Defender verkocht.” Het bedrijf handhaaft de eerder aangekondigde verwachtingen voor 2012 als geheel van een hogere nettowinst, onvoorziene omstandigheden voorbehouden. Dus? “Wij blijven positief, veel van de producten van het bedrijf en markten zijn nog in een vroeg stadium van de levenscyclus. De grote groeikansen worden niet volledig herkend door de markt, gezien de handel in aandelen met een koerswinstverhouding van acht.”
TKH.
TKH (19,2 euro; ‘kopen)’ vertoont een sterke groei onder moeilijke marktomstandigheden. “De marktomstandigheden voor de belangrijkste ‘moneymaker’ Industrial Solutions (53% van de groepsomzet ebita in 2011) zijn moeilijker geworden. Met verminderde winstvooruitzichten op korte termijn. Wij herhalen ons koersdoel van 22 euro.”
Accell.
Accell (16,2 euro; ‘kopen’) kondigde de overname van Raleigh, de vierde grootste leverancier van gespecialiseerde retailers in de VS, voor 60 miljoen euro. “Hoewel de waardering tegen 9.5 van het eigen
vermogen ten opzichte van de ebita relatief steil is (Accell zelf handelt op 7,7), geloven we dat de VS een groot potentieel voor het bedrijf e-bikes heeft. De overname wordt gefinancierd met eigen en vreemd vermogen, Accell zal twee miljoen aandelen uitgeven in ‘accelerated bookbuilding’.” Overigens liet Accell in het eerste kwartaal weten dat de aangekondigde verkoop naar boven moet worden bijgesteld. Opvallend is vooral de grote vraag van e-bikes in Duitsland. De nettowinst in de eerste paar maanden was wat lager dan vorig jaar vanwege de vertragingen in de leveringen van Shimano. Accell houdt voor heel 2012 vast aan zijn verwachting van een hogere omzet.
Nog geen reacties