Wordt Rijssense investeringsmaatschappij Reggeborgh ook aansprakelijk gesteld?
Omroepplannen op schroothoop
Holterman zal een hoop moeten uitleggen.
Beleggers duikelen over elkaar heen om schadevergoeding te eisen van het internetbedrijf World Online. Bij de beursgang zou het bedrijf en met name topvrouw Nina Brink valse en onduidelijke informatie hebben verschaft. De koers daalt in de weken daaropvolgend met tientallen procenten tegelijk. Eén van de advocaten van de gedupeerde beleggers zegt in een uitzending van Radio Oost dat zijns inziens ook de Rijssense investeringsmaatschappij Reggeborgh in het beklaagdenbankje kan komen.
Op 27 december 1999 koopt Reggeborgh voor even meer dan zes dollar per aandeel ongeveer 15% van het totale pakket voor een totaalbedrag van om en nabij de 150 miljoen gulden. Het idee is van Reggeborgh- directeur Holterman, schoonzoon van bouwondernemer Dik Wessels. Holterman heeft in de afgelopen jaren een welhaast onfeilbare neus ontwikkeld om geld met geld te verdienen. Als Kondor Wessels niet was gefuseerd met Volker Stevin, was Reggeborgh vooral dankzij Holtermans capaciteiten bijkans groter geworden dan het bouwconcern zelf. Holterman heeft zich vorig jaar ervan laten overtuigen dat internet de toekomst is; Wessels vindt het allemaal wel goed. En dan begint het draaien en trekken in de periode voorafgaand aan de beursgang. ABN AMRO wilde een beurskoers van 15 Euro. Onder meer dankzij aandeelhouder Reggeborgh wordt dat bedrag verdrievoudigd. Bij de beursgang verkoopt Reggeborgh een derde van haar aandelen voor ongeveer een miljard gulden. Wessels behoort in één klap tot de rijkste mensen van Nederland. Dat de rest van de aandelen nu nog maar een fractie van de eerste beurskoers waard zijn, is jammer maar helaas.
Gepiepeld
Wat is precies de rol geweest van Reggeborgh in de periode rond de beursgang? Ook de advocaten van de gedupeerden zijn daarin erg geïnteresseerd en sluiten niet uit dat ook Reggeborgh betrokken wordt in de rechtszaak. Dik Wessels laat alleen weten dat hij onderzoekt of in het radio-interview niemand over de schreef is gegaan. Holterman zelf is schier onvindbaar en weigert elk commentaar. Het is bekend dat Wessels en Holterman niet zo enthousiast zijn over de media. En al helemaal niet over de media in het oosten des lands. Voor een deel is de oorzaak te herleiden tot de onzinnige aanvallen in de Twentsche Courant Tubantia die Reggeborgh te verwerken kreeg toen bekend werd dat de investeringsmaatschappij wilde deelnemen in de regionale luchthaven. Ook is Wessels gepiepeld door een vertegenwoordiger van de plaatselijke courant die hem toevallig sprak over zijn internetrijkdom, tijdens een voetbalwedstrijd van FC Twente. Holterman is serieus geïnteresseerd in het fenomeen internet; hij deelt de mening van diverse goeroes dat het een kwestie van tijd is alvorens radio, televisie, telefoon en andere diensten in elkaar overgaan. Hij was overtuigd toen hij hoorde dat honderdduizenden jongeren via internet (inderdaad via World Online) een popconcert van de Eurythmics hadden gevolgd. Concurrent Chello (dochter van UPC) is bezig in Friesland samen met de regionale omroep aldaar een site van de grond te tillen die radio- en televisie-uitzendingen verzorgt. Hij had goede ideeën dat in andere delen (zoals Overijssel) van de grond te tillen. Maar Holterman zal eerst een hoop moeten uitleggen. Wellicht niet aan journalisten, dan wel aan de rechter.
Nog geen reacties